social imagesocial image

УСЛОВИ И ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ ЗА ЗАПОЧНУВАЊЕ СО ОБУКА

 
 • лична карта / пасош
 • лекарско уверение за “Б“ категорија
 • завршено најмалку основно образование
 • навршени 18 години возраст
 • може да се оспособува и со 17 години и шест месеци возраст со согласност од двајцата родители заверена на нотар 

ИНСТРУКТОРИ

Стефан Трајановски
Мики Трајановски
Љупчо Костенцовски
Мартин Трајановски
Игор Вичишки
Зоран Крстевски
Борко Грковски
Мартина Крстевска
Светлана Спасовска
Љупка Илијоска
Нашиот тим ќе ви помогне да ги научите тестовите без проблем !

ОБУКА

Оспособувањето во автошколата се состои од теоретска настава и практична настава (обука)
Теоретска настава
 • 20 наставни часа теоретска настава
 • теоретската настава се оддржува во училница во автошколата
 • теоретската настава се изведува вкупно пет дена
 • по завршување на теоретската настава се полага пробен тест
Практична настава
 • 36 наставни часа 
 • дневно се одржуваат по 2 наставни часа
 • обуката се изведува вкупно 18 дена
Време на испит
 • од 25 минути до 40 минути градска 

ВИДЕО ОД ПОЛИГОН

ВОЗАЧКИ ИСПИТ

Испитиот за “Б“ категорија се состои од теоретски дел (тест) и практичен дел (полигон и градска):

 
 • Тестот за Б категорија се состои од 31 прашање. Севкупниот фонд за учење изнесува 621 прашање.
 • Полагањето на полигон вклучува четири вежби (видео)
 • Полагањето градска започнува од паркинг просторите пред : Железничка станица, хотел Русија, поликлиника Јане Сандански и ресторан Бисера во населба Аеродром и паркинг просторот пред  Зоолошка градина (Центар) и паркинг просторот пред спортската сала Борис Трајковски (Карпош).
Цена на обуката (теоретска и практична настава)  - 24.000 денари
За повеќе информации околу можностите за финансирање, контактирајте ја Билјана на 070 363 449