Уште едно возило за обука за „Б“ категорија !

Возниот парк го зголемивме со уште едно возило од марката Рено. Станува збор за Рено Клио кое е едно од најдобрите возила за обука на кандидати за возачи.

Прочитај повеќе

Повторно отворени по повеќенеделна пауза поради пандемијата на коронавирус

Повторно отворени по повеќенеделна пауза поради пандемијата на коронавирус.

Прочитај повеќе

Зошто распоредот на боите на семафорот е стандарден во сите земји, црвено, жолто, зелено ?

На крстосница каде сообраќајот е регулиран со светлосни сообраќајни уреди, возачот е должен да постапува според светлосните знаци, кои се вклучуваат по пропишан редослед на семафорот.

Прочитај повеќе