Зошто распоредот на боите на семафорот е стандарден во сите земји, црвено, жолто, зелено ?

На крстосница каде сообраќајот е регулиран со светлосни сообраќајни уреди, возачот е должен да постапува според светлосните знаци, кои се вклучуваат по пропишан редослед на семафорот.

Прочитај повеќе

Возење по снег

Под возење во зимски услови се подразбира возење по коловоз покриен со снег и во услови на снежни врнежи.

Прочитај повеќе

Дознајте што значат ознаките на гумите?

Секоја гума на страничниот дел има ознаки кои можат да ви кажат се за карактеристиките на гумите. Ако знаете која ознака што претставува, многу лесно можете да одредите која гума ви одговара, без дополнителни консултации со продавачот. Во следните примери ќе ги објасниме сите ознаки на страничниот дел на гумата.

Прочитај повеќе